Krémes zellerpüré, avagy a diétás "krumplipüré"

A Márton nap elmúltával és a Karácsony közeledtével bővelkedünk libacombos receptekkel, így ezt a sort nem bővíteném, a képen látható madárláb Széll Tamás receptje, amit itt találhattok: https://www.lidlkonyha.hu/Receptek/Mezes-borsos-sult-libacomb-hagymas-borsos-tarhonyaval-ecetes-lilahagymaval

UPDATE: a link már nem él, ezért a következő posztban felteszem a receptet! Íme: https://kiskonyhagasztro.blog.hu/2020/03/26/medvehagymas_csicseriborso_fasirt_mascarpones_zellerpurevel

Az idővel viszont a fentinél ne spóroljunk, mert bizony sokat sül!

Ami viszont most a fotón igazán fontos, az most felfedezett, szintén Lidl konyhás recept Mautner Zsófitól, a krémes zellerpüré, amit még a barátom is megevett, annak ellenére, hogy - mily meglepő - zellerből készült!

Az eleinte felmerülő aggályaim teljesen szertefoszlottak, állagra visszaköszönt a krumplipüré, ízre izgalmas és laktató, ám jóval egészségesebb, mint a burgonyából készült ismert társa. Annyit variáltam csak, hogy a kész pürét fűszereztem sóval, fehérborssal és frissen őrölt szerecsendióval, ami pont volt az i-re! Szóval ha saláta helyett valami finom melegre vágytok a hús mellé, ami alakbarát, akkor ő az igazi, akár egy hétköznapi ebédről, akár egy ünnepi vacsoráról legyen szó. 

Én biztos nem utoljára csináltam! A receptet itt találhatjátok, és ne feledjétek a fűszereket! https://www.lidlkonyha.hu/Receptek/Sertessult-egyben-kremes-zellerpurevel-es-sult-kelbimboval

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr8414395256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/