Mi is esne jobban egy ilyen forró délután, mint egy könnyű túrógombóc hűsítő tejföllel? Ismét egy szuper receptet hoztam Nektek a Rendhagyó szakácskönyvből, amit egy apró lépéssel cukormentessé is varázsoltam. Azért szeretem a túrógombócot, mert hihetetlen gyorsan megvan, és amellett, hogy finom édesség is, laktató. Mutatom is, Dr. Kárpátiné Dr. Gangl Teréz soproni patikus receptje alapján:
Hozzávalók (11 darab közepes vagy 10 nagyobb gombóchoz):
- 500 g félzsíros túró
- 1 db egész tojás
- 1 evőkanál (púpozott) búzadara (vagy kukoricadara)
-1 csipet só
Tálaláshoz:
zsemlemorzsa, porcukor, tejföl, opcionálisan fahéj, vanília aroma, folyékony édesítőszer
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni, hogy a búzadara jól megszívja magát. Másnap vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és lobogó vízben kifőzzük. Akkor jó, amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére. Amíg a gombócok főnek, egy száraz forró serpenyőben pirítsuk aranybarnára kb. 4-5 evőkanálnyi zsemlemorzsát. A kifőtt gombócokat hempergessük meg a zsemlemorzsában és kész is! Tálaljuk tejföllel, amit ízesíthetünk egy kevés vanília aromával, és szórjuk meg (akár fahéjas) porcukorral.
Kiskonyha TIPP: Könnyedén cukormentes finomsággá varázsolhatjuk, ha porcukor helyett a tejfölbe rakunk pár csepp édesítőszer, az élmény ugyanaz, ha nem jobb!
Remélem tetszett a recept, jó étvágyat hozzá és el ne felejtsd: ha a webshopból vásárolsz, ezzel a kuponnal a jelenlegi kedvezmény mellett további 10% árengedményt kapsz MINDEN könyvre! ;) KUPONKÓD: Galenus-Juli2020
Katt ide: https://shop.galenus.hu/
A bejegyzés a GALENUS Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft. felkérésére, nem fizetett szponzorált tartalomként jött létre.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.