Különleges ízvilágú, otthon is könnyedén elkészíthető sült hús, de akár egy grillparty sztárvendégeként is megállja a helyét! A pác nagyon gyorsan megvan, és másnap már csak ki kell sütni őket!
A recept Mautner Zsófi Főzőiskola c. könyvéből van.
Hozzávalók (6 darab húshoz)
- 1 kg szeletelt csont nélküli sertéstarja (kb. 6 darab közepes méretű),
- 2,5 dl olaj,
- 2,5 dl whisky,
- 15 dkg finomítatlan nádcukor (SPAR),
- 4 evőkanál Worcestershire-szósz
Elkészítés:
1. A pác összes hozzávalóját összekeverjük, beletesszük a felszeletelt tarját, alaposan összekeverjük. Legalább egy órát állni hagyjuk, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pácolódik a hűtőben.
2. Kisütés előtt kb. 20 perccel kivesszük a hűtőből. A husikat egy nagyobb serpenyőben, minimális olajon először alacsonyabb lángon oldalanként 10-10 percig sütjük, majd magasabb lángon rájuk pirítunk. Érdemes egyszerre több serpenyőben készíteni, vagy cserélni alattuk az olajat, mert a leesett pác hamar odaég és ráragadhat a következő adagra.
Istenien mennek hozzá az ecetes saláták, amik ellensúlyozzák a hús édeskés ízét, de akár krumplipürével, steak burgonyával is tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.