Tarja whiskys pácban

Különleges ízvilágú, otthon is könnyedén elkészíthető sült hús, de akár egy grillparty sztárvendégeként is megállja a helyét! A pác nagyon gyorsan megvan, és másnap már csak ki kell sütni őket!

A recept Mautner Zsófi Főzőiskola c. könyvéből van. 

Hozzávalók (6 darab húshoz)

- 1 kg szeletelt csont nélküli sertéstarja (kb. 6 darab közepes méretű), 
- 2,5 dl olaj,
- 2,5 dl whisky, 
- 15 dkg finomítatlan nádcukor (SPAR), 
- 4 evőkanál Worcestershire-szósz

Elkészítés: 

1. A pác összes hozzávalóját összekeverjük, beletesszük a felszeletelt tarját, alaposan összekeverjük. Legalább egy órát állni hagyjuk, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pácolódik a hűtőben. 

2. Kisütés előtt kb. 20 perccel kivesszük a hűtőből. A husikat egy nagyobb serpenyőben, minimális olajon először alacsonyabb lángon oldalanként 10-10 percig sütjük, majd magasabb lángon rájuk pirítunk. Érdemes egyszerre több serpenyőben készíteni, vagy cserélni alattuk az olajat, mert a leesett pác hamar odaég és ráragadhat a következő adagra. 

Istenien mennek hozzá az ecetes saláták, amik ellensúlyozzák a hús édeskés ízét, de akár krumplipürével, steak burgonyával is tálalhatjuk. 

Jó étvágyat hozzá! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr3115707644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/