Chilis kukoricakrémleves
az urak kedvence

Ha ezeken a hűvös, őszi napokon valami könnyű, de tápláló és melengető ételre vágyunk, akkor ez a tökéletes választás. Barátom állítása szerint ez a legjobb levesem, bár hozzá kell tenni, hogy mindennel le lehet nyűgözni, ami chilis és/vagy csípős. Nem emlékszem már, hogy honnan írtam ki a receptet, de azóta is örömmel készítem, mert gyorsan megvan, laktató és valamennyire különleges is. 

Hozzávalók (kb. 1,5-2  liter leveshez)

- 285 g morzsolt konzervkukorica ( 1 konzerv Bonduelle például pont ennyi) 

- 1 fej vöröshagyma

- 3 bő ek. olaj 

- 1 liter alaplé (vagy 2 db leveskocka)

- 4 gerezd fokhagyma

- 1 dl főzőtejszín

- chilipehely vagy chilipaprika ízlés szerint

- levesgyöngy (opcionális)

Elkészítés:

A konzervkukoricát lecsepegtetjük és felhasználásig félrerakjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát megpucoljuk. 

Az olajon a vöröshagymát elkezdjük fonnyasztani, amikor kezd pirulni, lejjebb vesszük a tüzet, megsózzuk, hogy levet eresszen, párolódjon, és fokhagymanyomóval belerakjuk a fokhagymát. Alacsony lángon puhára főzzük.

Ha megpuhult, ráöntjük a kukoricát és felöntjük az alaplével (vagy az előtte forró vízben feloldott 2 db leveskockás alappal). A levest még mindig alacsony tűzön tartva addig főzzük, amíg a kukorica megpuhul.

A fazekat levesszük a tűzről, a felét átöntjük egy másik hőálló tálba, botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk és visszaöntjük a fazékba. 

Felöntjük a főzőtejszínnel és lassan beforraljuk, majd hozzáadjuk a chilipelyhet/apróra vágott chilipaprikát (nagyon apróra vágva!). Levesgyönggyel kínáljuk. :) 

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr8814383908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/