Legendás pástétomaim - fokhagymás sajtkrém & májpástétom
Örök kedvencek Anyutól

Sok receptet örököltem Anyukámtól, aki a mai napig isteni dolgokat készít, de van egy-kettő (három, négy...), amit már álmaiból felkelve is tudok, annyiszor készítettem, mert egyrészt itthon is állandó kedvenc, másrészt tökéletes vendégváró is. Friss kenyérrel, pirítóssal, grissinivel, zöldségekkel is működik, igazi All in One. Kedvenc történetem vele, amikor egy telephelyünk megnyitóján csak annyit láttam, hogy a fotós-kamerás férfiak körbeállják a kínáló asztalt, majd mikor kíváncsian odaléptem, kiderült, hogy a sajtkrémemet csemegézik (ha nagyon őszinte akarok lenni: tömik) magukba heves bólogatások közepette. Hölgyek, valljuk be: az ilyen kimondatlan elismerések simogatják a lelkünket! 

Én ezeket mindig egyszerre csinálom, mert hasonló hozzávalók kellenek hozzá, és azzal sosincs gond, hogy megmarad. ;) 

Fokhagymás sajtkrém

Hozzávalók: 
- 4 db tömlős natúr sajtkrém 
- 13-15 dkg RAMA margarin 
-  kb. 6 gerezd fokhagyma
- szárított petrezselyem és bazsalikom 

Elkészítés: 
A tömlős sajtot nyomjuk ki egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a fellazított margarint (maximum 30 mp-re tegyük a mikróba, különben túl folyós és forró lesz, becsomósodik vagy elkészítés előtt vegyük ki a felhasznált mennyiséget a hűtőből!), keverjük el, majd reszeljük bele a fokhagymákat (ez adja neki azt a BUMM érzést, de akinek esetleg ez túl erős, az tehet bele kevesebbet.) A végén tegyünk hozzá ízlés szerint fele-fele arányban szárított petrezselymet és bazsalikomot (de minimum 1-1 teáskanálnyit!). Kész is! 

Májpástétom

Hozzáválók:

- 0,5 kg gyulai májkrém 
- 5-10 dkg RAMA margarin (fellazítva)
- kevés só, bors
- 1 púpozott teásk. ketchup
- 2 púpozott teásk. mustár
- lilahagyma (apróra vágva) ízlés szerint (1-2 darab) 
- szárított petrezselyem és bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés: a hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, keverjük alaposan össze, és már fogyaszthatjuk is! Aki szereti a májkrémet, ezt IMÁDNI fogja! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr6415689854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/