Édesburgonya püré (Street Kitchen)
A köretek királya

Ez az egyik kedvenc Street Kitchenes receptem, rengetegszer csináltam már, mivel egyszerű, villantós és isteni! Ezt még a madárétkű nővérkém se bírja abbahagyni, ez pedig számomra felbecsülhetetlen elismerés. Sült húsokhoz, fasírtokhoz kitűnő, de kacsacombbal az igazán brutális! 

Hozzávalók: 

- 2-3 darab édesburgonya
- 60 g vaj 
- 40 ml tejszín (minél magasabb %-os)
- só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 1-2 szél újhagyma (mérettől függően) 

Elkészítés: 

1. Az édesburgonyát megpucoljuk, meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk és enyhén sós, forró vízben puhára főzzük. 
2. Leszűrjük vagy leöntjük róla a vizet, visszarakjuk az edénybe, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, és még melegen összetörjük. Ugyan az eredeti receptben ez nem szerepel, de én ennél a pontnál botmixerrel is átmegyek rajta, hogy finom krémes állaga legyen. Nyami! 
3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd belekeverjük az apróra vágott újhagymát. Ha szükséges, utólag még javítunk a fűszerezésen. 

Ugye milyen egyszerű és nagyszerű? Feltétlenül próbáljátok ki! 

Eredeti recept: https://streetkitchen.hu/hust-hussal/sult-kacsacomb-fuszeres-szilvaraguval-edesburgonya-purevel/

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr1315646566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/