Ez az egyik kedvenc Street Kitchenes receptem, rengetegszer csináltam már, mivel egyszerű, villantós és isteni! Ezt még a madárétkű nővérkém se bírja abbahagyni, ez pedig számomra felbecsülhetetlen elismerés. Sült húsokhoz, fasírtokhoz kitűnő, de kacsacombbal az igazán brutális!
Hozzávalók:
- 2-3 darab édesburgonya
- 60 g vaj
- 40 ml tejszín (minél magasabb %-os)
- só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 1-2 szél újhagyma (mérettől függően)
Elkészítés:
1. Az édesburgonyát megpucoljuk, meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk és enyhén sós, forró vízben puhára főzzük.
2. Leszűrjük vagy leöntjük róla a vizet, visszarakjuk az edénybe, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, és még melegen összetörjük. Ugyan az eredeti receptben ez nem szerepel, de én ennél a pontnál botmixerrel is átmegyek rajta, hogy finom krémes állaga legyen. Nyami!
3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd belekeverjük az apróra vágott újhagymát. Ha szükséges, utólag még javítunk a fűszerezésen.
Ugye milyen egyszerű és nagyszerű? Feltétlenül próbáljátok ki!
Eredeti recept: https://streetkitchen.hu/hust-hussal/sult-kacsacomb-fuszeres-szilvaraguval-edesburgonya-purevel/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.