Virslis hasé
A legkedveltebb vendégvárom

Ezt a "mini hotdogot" rengetegszer csinálom, bulikba és itthon is, mert gyorsan készen van, kevés hozzávaló kell és nagyon szerethető! Vigyázat, tipikus "na még egyet, olyan pici" csapdába eshet az ember, de egy bizonyos mennyiség után már laktató is! Most Húsvét alkalmából készítettem kettőnknek, gyorsan el is fogyott...

Hozzávalók 30 darabhoz: 

- 11 db virsli
- 2 db leveles tészta
- kb. 6-7 evőkanál mustár (ezt még sosem mértem ki pontosan, mindig a tubusból nyomok)
- oregánó (szárított)
- 1 db tojás a kenéshez 

Előkészítés: a virsliket vágjuk három egyforma részre (kb. 3-4 centisek legyenek), egy kis tálkába pedig nyomjunk 4-5 evőkanálnak megfelelő mustárt. A mustárba tegyünk oregánót ízlés szerint, majd keverjük össze (ha valaki szereti a fűszereket, ezt még lehet bolondítani más zöldfűszerekkel is). Az első leveles tésztát hajtogassuk ki (fekvő téglalap irányba). A sütőt melegítsük elő 220 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 

Elkészítés: 
A kihajtott leveles tésztát széltében (tehát hosszában) vágjuk félbe, utána függőleges vágjuk fel négy egyenlő részre, így összesen 8 téglalapot fogunk kapni. Minden téglalapot átlóban vágjunk ketté, így összesen 16 darab kis háromszöget kapunk. 

Egy villával mártsuk bele a virslidarabot a mustárba (nem kell sajnálni), tegyük a háromszög hosszabbik végére, tekerjük fel, és ha marad a tészta széléből, oldalra hajtsuk be, letakarva a széleket. Ezt ismételjük meg az összes virslivel, amíg van a tésztából. Tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kenjük meg mindenhol a felvert tojással. Mehet is a sütőbe, körülbelül 20-30 percre, amíg szépen megpuffadnak és megpirulnak. 

Amíg sül az első adag, ismételjük meg a második leveles tésztával a műveletet. Ha elfogyott, pótoljuk a mustárt és az oregánót. Ha megsült az első adag, akkor jöhet a következő, ne felejtsük el a tojással való lekenést sem! Ha jó a matek, egy virsli darab fog maradni.  

TIPP: ha igazán ínyencek vagyunk, akkor készíthetünk hozzá egy mártogatóst is, például fokhagymás sajtkrémet. 

TAPASZTALAT: megpróbáltam egyszer pizzás verzióban elkészíteni, ketchuppal és fűszerekkel, de nem volt olyan finom, mint a mustáros verzió. Megpróbáltam egyszer light leveles tésztából is, de az hihetetlenül ragadt és szakadt, ezért soha többet. 

Egészségetekre, adjatok a finom élvezeteknek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr4715615626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/