Hideg almaleves (cukormentes)
ismét egy új kedvenc Mautner Zsófi konyhájából

Jön a jó idő, a meleg hétköznapok, és persze a hideg gyümölcslevesek főszezonja! Ezt a hideg almalevest már régóta terveztem megcsinálni, nagy kedvencemtől, Mautner Zsófitól, és persze - ahogy sose - most se csalódtam! Hogy mindketten tudjunk belőle enni, cukormentes verzióban készítettem el, de ez az eredményen mit sem változtatott. :) Ez a recept a Főzőiskolából van (én csak A Piros-nak hívom), és változtatás nélkül bemásolom. 

Hozzávalók: 
- 1 liter víz
- csipet só
- 4 db alma, vegyesen piros és zöld, meghámozva, felkockázva
- 25 g Dia Wellness 1:4 édesítő vagy 10 dkg cukor
- 1 rúd fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- fél citrom reszelt héja és leve
- 3 dl tejföl (12%)
- 2 evőkanál étkezési keményítő (lapos!)

Elkészítés: 
1. A vizet feltesszük forrni egy lábasban. 

2. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, felkockázzuk. Beletesszük a vízbe, hozzáadjuk az édesítőt/ cukrot, fűszereket és a citromhéjat és a citromlevet. Kb. 15 perc alatt puhára, de nem szétesősre főzzük az almákat. (A pontos főzési idő a sütőtől függ). 

3. Egy keverőtálban csomómentesre keverjük a tejfölt az étkezési keményítővel (nekem kicsit sűrű lett két evőkanál keményítővel, lehet legközelebb csak egyet rakok bele, vagy két nagyon laposat). Hozzáadunk egy merőkanállal a leves főzővizéből (hőkiegyenlítés), elkeverjük, majd fokozatosan beleöntjük a levesbe, állandó keverés mellett behabarjuk. Forralni már nem kell, csak pár perc alatt készre főzzük. Hidegen tálaljuk! 

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr3815629926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/