Egy gyorsan elkészíthető, laktató és guszta köretnek minden háziasszony zsebében lapulnia kell, nekem ez a steakburgonya az egyik ilyen, rengetegszer csináltam már, nem lehet megunni! Szinte bármilyen húshoz passzol (most az ajváros pulykanyárshoz készítettem), de ettük már magában is fokhagymás-tejfölös mártogatóssal (bevallom, nekem úgy a kedvencem.) Talán azért is szeretem annyira, mert a hozzávalói általában mindig vannak itthon, így sokszor kihúzott már a pácból, és mert nem kell olajban sütni ;)
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya (tisztítva, hámozva)
- 1 púpozott teáskanál só
- 1 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál oregáno
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 4 csipet pirospaprika
- 3 csipet fehérbors
- 5 evőkanál étolaj
Elkészítés:
1. A krumplikat pucold meg, mosd át, majd vágd hajóformájúra és picit szárítgasd meg őket papírtörlővel.
2. Egy kis keverőtálba öntsd bele az olajat, majd a fűszereket és alaposan keverd össze. A krumplit tedd egy jól zárható ételhordóba, lökd rá a fűszeres olajat és jóóó alaposan rázd össze.
3. Rakd a krumplikat egy sütőpapírral letakart tepsire, (csöpögtesd rá a maradék olajat, ha maradt a dobozban) és mehet is az előmelegített, 180 fokos sütőbe. (Próbáld meg úgy a tepsibe helyezni őket, hogy ne érjenek egymáshoz.) 30 perc után kapcsold a sütőt nagyobb fokozatra (én kb. 220-ra szoktam) és addig süsd, amíg szépen megpirulnak (kb. 15 perc, sütőfüggő)
Ha nem felejted el, útközben egyszer forgasd át szépen őket, hogy minden oldala megpiruljon.
Voálá, kész is!
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.