Túrógombóc tejföllel összesütve, vanília öntettel
Melengető finomság egyszerűen

Ezt a desszertet másodjára készítettem, mert elsőre is nagy sikere volt, ami most sem maradt el. Mivel laktató, ezért édes reggelinek is fantasztikus, de akár egy kiadós leves mellé is igazán különleges. Hidegen-melegen egyaránt finom, de vélemény szerint akkor a legjobb, ha maga a rakott túrógombóc langyos, az öntet pedig hideg. 

Hozzávalók: 

- 50 dkg túró
- 120 g búzadara
- 2+1 db tojás
- 1 csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tejföl
- 50 g porcukor + a tálaláshoz
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db Expressz Desszertöntet (főzés nélküli, vaníliás, én a Dr. Oetkert szoktam venni) 

Elkészítés: 

1. Egy nagy keverőtálban áttörjük a túrót, majd összekeverjük a búzadarával, 2 db tojással, sóval és vaníliás cukorral. Minimum egy órára a hűtőbe tesszük. 

2. Amíg pihen, addig a tejfölt összekeverjük a megmaradt tojással, a porcukorral és a citrom lereszelt héjával. Ha ez kész, a csomagoláson megadottak szerint elkészítjük a vanília öntetet és felhasználásig hűtőbe tesszük.

3. Az idő leteltével a túrós masszából vizes kézzel gombócokat formázunk (kb. 15 darab lesz), majd egy tűzálló tálba sorakoztatjuk őket. 

4. Ráöntjük a tejfölös öntet, és 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük (amíg a massza megdermed, a teteje pedig halványan megpirul - utóbbit nem muszáj megvárni, sütőtől függ). Porcukorral megszórva és vanília öntettel leöntve tálaljuk. 

TIPP: Ha nem szeretnéd, hogy tálaláskor szétessen, hagyd kihűlni, vagy tedd be egy éjszakára a hűtőbe. 

Istenien hangzik, nem? 

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr4215577618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/