Joghurtos palacsinta mézes-gyömbéres körtekompóttal
Lenyűgözős reggeli

Nem győzöm Mautner Zsófi LIDL konyhás receptjeit magasztalni, ugyanis bárminek állok neki, abból mindig valami szuperfinom kerekedik. A címben szereplő édesség kedveskedő ágyba reggelinek indult, majdnem ebéd lett belőle, ugyanis ez nem tartozik a "gyors" kategóriába, bár ha valaki már rutinosabb, akkor tudja két serpenyőben, párhuzamosan készíteni, vagy nagy serpenyő esetén kettő-három talán elfér egymás mellé. Mindenesetre én egy kicsivel álltam neki, legközelebb okosabb leszek. Kinézetre az amerikai palacsintára hasonlít, de sokkal könnyebb a tésztája a rengeteg joghurt miatt, és pontosan emiatt a "könnyűség" miatt nagyon figyelni kell a sütési hőfokra, mert gyorsan odaég! (Tapasztalatból mondom, nekem az első kettő a kukában végezte...) Közepes hőfokon érdemes megsütni (nálam 3-as), és egy-egy oldalra ráhagyni tényleg 2-3 percet. Megfordítani viszont sokszor nehéz, ott ügyeskedni kell, de ha megvan a trükk, akkor már gyorsan megy. :) 

A körtekompótról nem is beszélnék sokat, mert úgy isteni, ahogy van. 

#KISKONYHA TIPP: Költséghatékonyságból viszont a natúr joghurtba nem magot raktam, hanem vanília esszenciát, úgy nekem nem volt az igazi, egészen addig,amíg be le nem került egy kis fahéj, mert úgy mennyi lett! 

Ugyan nem a leggyorsabb desszert, de megéri fáradni vele, mert bárkit lenyűgözhetünk vele, arról nem is beszélve, hogy milyen laktató! 

Itt találjátok a receptet: https://www.lidlkonyha.hu/Receptek/Joghurtos-palacsinta-mezes-gyomberes-kortekompottal

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr1514383838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/