Szeretem az olyan recepteket, amihez csak egyszer kell a hozzávalókat beszerezni (Tabasco, szója szósz), utána pedig csak elég a csirkét lekapni a polcról, nem is kell a bevásárláson gondolkodni. (Az én szótáramban ezek az "impro" kaják, amikor nincs időm listát írni, keresgélni, főzni meg aztán pláne nincs, de valamit azért mégiscsak na...)
Azért szeretem a Street Kitchent és posztolok tőlük mostanában ennyi receptet, mert nagyon sok ilyen ételük van. Ebben az esetben is csak le kell pirítani a csirkét, egy serpenyőben összekutyulni a hozzávalókat, összeönteni és bumm, kész is van! Egy szépséghibája van ennek a receptnek, ugyanis ha tényleg ennyi Tabasco szószt rak bele az ember, akkor csípősnek aligha mondható, érdemes első alkalommal elkészítve folyamatosan kóstolni és addig "csípősíteni", amíg szájüregünk ízlésének megfelelő lesz (az én esetemben ez 5-6 mokkáskanál.)
Végeredményben egy először édeskés, utána pedig kellemesen csípős ízvilágú húst kapunk, amihez köretként a rizs passzol a legjobban.
#KISKONYHA tipp: a mézzel óvatosan, a receptben írt három evőkanálnyi mennyiséget előbb kettővel kezdjük, és max. utána pótoljuk, különben nagyon édes lesz!
A receptet itt találjátok: https://streetkitchen.hu/receptek/szupergyors-csipos-csirkefalatok/
Jó étvágyat! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.