Teljesen rákaptam a levesekre, így a következő finomságot a minden hónapban érkező Nők Lapja Konyhából néztem ki. Egy kicsit módosítottam rajta, mert a két szál póréhagyma kevésnek bizonyult (amennyiben valóban csak a fehér résznek szabad belekerülnie, amit én kicsit pazarlásnak érzek), a szalonnát nem vajon pirítottam meg, majd azon a hagymát, hanem külön serpenyőben, illetve raktam bele egy 1 dl száraz fehérbort, mert az minden hagymalevesbe kell (szerintem :D)
Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt bacon szalonna
- 1-2 evőkanál vaj
- 30 dkg póréhagyma (kb. 3-4 kisebb szál)
- 1-1,2 liter leszűrt húsleves (2 db tyúkhús leveskockával helyettesíthető a megadott módon)
- só, bors, csipet szerecsendió
- 1 dl száraz fehérbor
- 20 dkg burgonya
1. A bacon szalonnát kis kockára vágjuk, forró serpenyőben megpirítjuk.
2. A felkarikázott póréhagymát kevés vajon megpirítjuk, pár percig sütjük, amíg kicsit megsárgul, de még nem barnul, különben keserű lesz. Felöntjük az alaplével,, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Amikor felforrt, hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott burgonyát és addig főzzük, amíg az megpuhul, közben felöntjük a fehér borral.
3. Levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd tálalás előtt megszórjuk a pirított szalonnával, de illik hozzá akár a pirított kenyérkocka vagy a levesgyöngy is.
Jó étvágyat a melengető hagymaleveshez! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.