Hétfő este kitört rajtam a kiskonyha-elvonási tünet, így a hét közepére tervezett finomságoknak eszeveszett lelkesedéssel estem neki 9 órakor. Ennek a melengető, őszi desszertnek az ötletét a balatonfüredi Franciska grillből loptam, pofon egyszerű, mégis "fancy" desszert lesz belőle, amivel pasit, gyereket, anyóst, bárkit le tudsz nyűgözni.
A töltelékhez az oreós brownie édes mascarpone krémjét vettem alapul, majd ezt túróval sűrítettem és botmixerezéssel csináltam igazán krémessé.
Hozzávalók tehát a töltelékhez:
- 250 g mascarpone
- 1 db tojás
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 3/4 mokkáskanál vaníliaesszencia
- kb. 200 g túró, de ízlés szerint lehet több vagy kevesebb
--> ezeket egy nagyobb tálban összekeverni, majd botmixerezni.
- őszi- vagy sárgabarack konzerv a töltelék tetejére
- porcukor a díszítéshez
A tészta alapreceptjét itt találhatjátok, ezentúl így fogom készíteni a palacsintát: https://streetkitchen.hu/meguszos-sutik/imadjuk-a-turos-palacsintat/
A palik 1/3-át töltsétek meg a krémmel, mehet rá a barack, majd hajtsátok félbe és megint félbe. Melegítsétek meg jóóó forróra, végül szórjátok meg porcukorral és ha igazán durvára akarjátok, akkor tegyetek mellé egy gombóc vanília fagyit is. :)
Palira fel!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.