Sütni nem igazán szeretek, de ha nagyon muszáj, akkor ez az örök kedvenc, ugyanis a siker garantált! Elronthatatlan, isteni, omlós és nagyon gyorsan készen van! Egyébként ezzel lettem egyszer albertfalvi cukrász (micsoda karrier..). Ezeket a példányokat most kollégám kiállítás megnyitójára, külön kérésre készítettem és (úgy tűnt legalábbis) most se csalódtak benne.
#KISKONYHA tipp: ugyan a neve oreós brownie, igazi Oreo keksszel még soha nem csináltam, a LIDL-ben lehet kapni egy pontos másolatát NEO néven, ízre ugyanaz, viszont árban sokkal jobb. Az édes mascarpone krémet egyébként máshoz is fel lehet használni, palacsintához, fánkhoz, stb. A kekszeket pedig a díszítéskor jól nyomkodjátok bele ("ütközésig"), hogy jól átpuhuljon a krémtől. (Viszont csak óvatosan, a tésztát hagyjátok előtte kicsit kihűlni, nehogy felsértsétek!)
Aki még nem csinált brownie-t ne ijedjen meg, a tésztája nagyon sűrű, a végén csak szinte kézzel gyúrható!
A sütőben kicsit fel fog púposodni, de no para, amint kivéve pihen egy kicsit, szép lapos lesz. Én négyzet alakú kapcsos formában csinálom, így szép egyforma szeleteket lehet vágni, és a képen látható mérethez nekem 16 db kekszre van szükségem.
A receptet a cookpad-en, ezen a linken éritek el: https://cookpad.com/hu/receptek/1925852-oreos-brownie?via=search&search_term=oreo%20brownie
Tényleg próbáljátok ki, mert fantasztikus!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.