Francia hagymaleves
Egyszerű és nagyszerű!

Hamarosan itt vannak a hűvös esték, és ezzel a finom, meleg levesek ideje. Ez a recept drága Keresztanyukámtól, az ürömi nyugalom szigetről való, és azóta is az egyik kedvencem. Nagyon egyszerű, gyorsan készen van, pirított baconnel, reszelt sajttal és pirítós kockákkal (vagy akár sajtos krutonnal) pedig egy igazán laktató étel. 

Érdemes rögtön dupla adaggal indítani, mert gyorsan fogy, az alábbi mennyiség kb. 4 kisebb adagra elég. 

Hozzávalók: 

- 0,5 kg vöröshagyma (kb. 4-5 darab),

- 1 liter húsleves (ha nincs, 2 db kockából),

- 1 púpozott evőkanál liszt, 

- 3 evőkanál liszt a dinszteléshez, 

- 3 evőkanál vaj, 

- só, bors

- fél mokkáskanál szerecsendió, 

- 2 dl száraz fehérbor, 

- a feltéthez: kenyér, kockázott bacon szalonna, reszelt füstölt vagy trappista sajt. 

 

Elkészítés: 

Feltesszük a vizet forrni, ha felforrt, beledobjuk a leveskockákat oldódásig. Közben a hagymákat vékony félkarikákra vágjuk, és a felforrósított 3 ek. olaj- 3 ek. vaj keveréken elkezdjük dinsztelni. Amikor összeesett, megpuhult, rászórjuk a púpozott ek. lisztet és még egy kicsit dinszteljük, majd beleöntjük a húslevesbe. Tűzhelytől  és mennyiségtől függően 35-50 percig főzzük, melegen tartjuk közepes lángon, közben jöhetnek a fűszerek, só, bors, szerecsendió. Amikor teljesen rottyant (kb. 35-40 perc) beleöntjük a fehérbort és még egyet forralunk rajta. 

Sajt, bacon, reszelt sajt, amennyi csak jólesik! 

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr4914233493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/