A legendás kukoricasalátám
...avagy újabb titkok anyutól!

Kukoricasalátát bárki tud csinálni. Konzerv, majonéz, tejföl, bumm. De a FINOM kukoricasalátához már bizony kell néhány trükk, ami után özönlenek majd a "add meg a receptet!" kérések. Mert bizony, a jó kukoricasalátának receptjei is van. 

A titok a következő: 

- 3 db normál konzervkukorica

- 1 nagy doboz, 20%-os tejföl (330 g-os)

- majonéz

- 2-3 lilahagyma

- szárított petrezselyem

- szárított bazsalikom. 

Elkészítés: a konzervkukoricákat lecsöpögtetjük és beleöntjük egy nagy tálba. Mehet rá az egész tejföl, majd ki ne dobjuk a dobozt, mert itt jön a lényeg: pont fele annyi majonéz kell nekünk, így csak egyszerűen nyomjuk félig az üres dobozunkat, és mehet is bele a tálba. Utána ízlés szerint jöhet az apróra vágott lilahagyma (én jó hagymásan szeretem, 2-3 db simán belefullad), végül a petrezselyem és a bazsalikom, amit nem kell sajnálni. :) 

Rántott húsokhoz, rántott sajthoz, fasírthoz, szendvicsekhez, vendégvárókhoz, de olykor még önmagában is isteni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr5214233397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/