Kukoricasalátát bárki tud csinálni. Konzerv, majonéz, tejföl, bumm. De a FINOM kukoricasalátához már bizony kell néhány trükk, ami után özönlenek majd a "add meg a receptet!" kérések. Mert bizony, a jó kukoricasalátának receptjei is van.
A titok a következő:
- 3 db normál konzervkukorica
- 1 nagy doboz, 20%-os tejföl (330 g-os)
- majonéz
- 2-3 lilahagyma
- szárított petrezselyem
- szárított bazsalikom.
Elkészítés: a konzervkukoricákat lecsöpögtetjük és beleöntjük egy nagy tálba. Mehet rá az egész tejföl, majd ki ne dobjuk a dobozt, mert itt jön a lényeg: pont fele annyi majonéz kell nekünk, így csak egyszerűen nyomjuk félig az üres dobozunkat, és mehet is bele a tálba. Utána ízlés szerint jöhet az apróra vágott lilahagyma (én jó hagymásan szeretem, 2-3 db simán belefullad), végül a petrezselyem és a bazsalikom, amit nem kell sajnálni. :)
Rántott húsokhoz, rántott sajthoz, fasírthoz, szendvicsekhez, vendégvárókhoz, de olykor még önmagában is isteni!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.