Nagyon szeretem a pástétomokat, vagy ahogy én hívom "kenceficéket", mert nagyon gyorsan megvannak és kicsit feldobják az unalmas vaj-felvágott-sajt reggeliket.
Anyukámtól tanultam a legjobbakat, ezekből azóta se kóstoltam jobbat, örök kedvencek maradnak, amiket itt sorjába le is fogok írni. A körözött az első, amit sokan csak az olcsó-vidéki-proli feltétként jellemeznek, pedig remek lehetőségek rejlenek benne! És két titkos összetevővel a legjobb pástétomokkal is felveheti a versenyt! (Sőt, szerintem még ezt is lehet fokozni, majd kísérletezem vele...)
Két napja csináltam ezt, de már csak ennyi maradt belőle.
Hozzávalók:
- 500 g tehéntúró
- 3-4 ek. tejföl
- 2 db 10 dkg-os natúr tömlős krémsajt
- kömény
- fűszerpaprika
- só, bors
- 2 nagy vagy 3 közepes lilahagyma
Az elkészítés pedig pofonegyszerű: összekeverjük a "fehér" hozzávalókat (tejföl, túró, krémsajt), majd jöhetnek a fűszerek (folyamatos kóstolgatás kell, mert nagyon fontosak az arányok!), végül ami felteszi az i-re a pontot: a lilahagyma!
Pirítóssal, friss kenyérrel, kétszersülttel, abonettel, puffasztott rizzsel, egyszerűen MINDENNEL jó! :))
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.