Sajtos-tejfölös rakott sertéstarja
...ha nincs idő a rakott krumplira

Az a pompás ebben a kajában, hogy nagyon gyorsan bekerül a sütőbe (az előkészítés kb. tényleg 15-20 perc), onnantól kezdve pedig magától elkészül, csak a fóliát kell leszedni félúton. :) Lehet közben sorozatot nézni, hajat festeni, takarítani, összebújni, kinek mi esik éppen jól... :D

Hozzávalók 2 (emberes) adagra: 

- 4 db sertéstarja (kb. 400 g, 100 g/darab, én a LIDL-ben vettem szeletelve GMO menteset)

- 1 kg krumpli (ez a nagyon bőven számolva, valószínűleg maradni fog egy kevés)

- 2 kis doboz tejföl

- 15 dkg sajt (pl. a jó öreg trappista) 

- 3 gerezd fokhagyma

- só, bors ízlés szerint

- őrölt/morzsolt majoránna ízlés szerint

- őrölt rozmaring ízlés szerint

-  napraforgó olaj a hús kisütéséhez és megkenéséhez + tepsi kikenéséhez (kb. 1- 1,5 dl) 

1. A sütőt melegítsük elő 185 fokra. A húst kissé klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát, kevés olajon forró serpenyőben mindkét oldalukat süssük elő, majd tegyük félre.

2. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk kb. fél centis karikákra. A tepsit alját és oldalát vékonyan olajozzuk ki, fektessük az aljára a krumpli felét, sózzuk meg, majd pakoljuk rá a husikat.

3. Kb. fél deci olajba reszeljük bele a három gerezd fokhagymát, tegyünk bele egy-egy nagy csipet rozmaringot és majoránnát, keverjük jól össze és ezzel a "gyorspáccal" kenjük meg a husik tetejét.

4. Erre jöhet a második adag krumpli, amit szintén sózzunk meg, majd 185 fokos, előmelegített sütőben egy órát fóliával letakarva, majd újabb egy órát fólia nélkül süljön az egész.

5. A végén ráöntjük és eloszlatjuk rajta a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, emeljük meg a hőfokot 230 fokra és rakjuk vissza a tepsit, amíg a sajt szépen meg nem pirul. :) 

Szeletelés előtt hagyjuk kicsit pihenni!

Jó étvágyat :)) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr8314210245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/