Vágytunk egy kis menzás, klasszikus magyar ízre, így készítettem egy zöldborsó főzeléket. A korábbiaktól eltérően azonban posírozott csirkét készítettem hozzá a megszokott fasírt/tükörtojás helyett, és a fantasztikus összhatás még engem is hihetetlenül meglepett! A barátom kérte, hogy sült csirkével csináljam, mert ugyebár "anyuisazzalszokta", és ugyan az elején kicsit meglepődtem, előkerestem Mautner Zsófi Lidl konyhás posírozott csirkemell trükkjét. Ezzel a módszerrel a csirke sokkal omlósabb, puhább lesz, így salátákhoz, főzelékekhez is jobban passzol.
A posírozott csirkét itt találhatjátok: https://www.lidlkonyha.hu/Receptek/Koronazasi-mangos-csirkesalata
És jöjjön a retro zöldborsó főzelék:
Hozzávalók (2 adag)
- 500 g zöldborsó (fagyasztott is lehet, előtte kicsit ki lehet engedni, de nem kötelező)
- 10 evők. étolaj (valaki olívaolajat használ hozzá, azzal is működik)
- 4-4,5 dl víz
- 2 csipet só
- 2-3 evők. finomliszt
- 200 ml tej
- 1 evők. cukor
- 1 csokor petrezselyem (nagyon apróra vágva!!)
Elkészítés: 4 evőkanál olajat felmelegítünk a fazékba (nem kell túl forró), beleöntjük a borsót, meghintjük sóval, 2-4 percig pároljuk, majd hozzáöntjük a vizet, és újraforralástól számítva 5 percig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Ezalatt a maradék olajat és a lisztet összekeverjük (világos rántást készítünk), a borsó főzőlevéből pár kanállal felengedjük, majd folyamatos keverés mellett a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a borsóhoz a már folyós rántásunkat, elkezdjük melegíteni, ekkor adjuk hozzá a cukrot és a legvégén az apróra vágott petrezselymet. Posírozott csirkemellel a legjobb! :)
Aki egy extrém gyors, finom, laktató és régi ízeket felidéző ebédre vágyik, az ne hagyja ki!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.