Retro zöldborsó főzelék, avagy ezt etted kiskorodban

Vágytunk egy kis menzás, klasszikus magyar ízre, így készítettem egy zöldborsó főzeléket. A korábbiaktól eltérően azonban posírozott csirkét készítettem hozzá a megszokott fasírt/tükörtojás helyett, és a fantasztikus összhatás még engem is hihetetlenül meglepett! A barátom kérte, hogy sült csirkével csináljam, mert ugyebár "anyuisazzalszokta", és ugyan az elején kicsit meglepődtem, előkerestem Mautner Zsófi Lidl konyhás posírozott csirkemell trükkjét.  Ezzel a módszerrel a csirke sokkal omlósabb, puhább lesz, így salátákhoz, főzelékekhez is jobban passzol. 

A posírozott csirkét itt találhatjátok: https://www.lidlkonyha.hu/Receptek/Koronazasi-mangos-csirkesalata

És jöjjön a retro zöldborsó főzelék: 

Hozzávalók (2 adag)

- 500 g zöldborsó (fagyasztott is lehet, előtte kicsit ki lehet engedni, de nem kötelező) 

- 10 evők. étolaj (valaki olívaolajat használ hozzá, azzal is működik)

- 4-4,5 dl víz 

- 2 csipet só

- 2-3 evők. finomliszt

- 200 ml tej 

- 1 evők. cukor

- 1 csokor petrezselyem (nagyon apróra vágva!!)

Elkészítés:  4 evőkanál olajat felmelegítünk a fazékba (nem kell túl forró), beleöntjük a borsót, meghintjük sóval, 2-4 percig pároljuk, majd hozzáöntjük a vizet, és újraforralástól számítva 5 percig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Ezalatt a maradék olajat és a lisztet összekeverjük (világos rántást készítünk), a borsó főzőlevéből pár kanállal felengedjük, majd folyamatos keverés mellett a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a borsóhoz a már folyós rántásunkat, elkezdjük melegíteni, ekkor adjuk hozzá a cukrot és a legvégén az apróra vágott petrezselymet. Posírozott csirkemellel a legjobb! :) 

Aki egy extrém gyors, finom, laktató és régi ízeket felidéző ebédre vágyik, az ne hagyja ki! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr8514179473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://kiskonyhagasztro.blog.hu/