A recept eredeti leírása és a videó - Street Kitchen: https://streetkitchen.hu/receptek/karibi-sertesszuz-ananasz-salsaval-es-egy-frissito-koktellal/
Este 10 órakor nekiálltam a ennek a különlegességnek, hogy ezzel várjam a barátom. Mivel én nem ettem belőle (na jó, az övét megkóstoltam), így a köret mennyiségét igyekeztem megfelezni. TIPP: tényleg érdemes beszerezni egy karalábévájót, mert az éleskés-kiskanál-erőscsukló még így is nehézkesnek bizonyult. :) Ami viszont tényleg fontos: hogyan kell az édesburgonyába töltött salsát elfogyasztani? A héja nem túl ízletes, így a kés-villa megoldásnak oda, viszont akkor ki kell kanalazni a salsával együtt, ami kényelmetlen, nem lehet egyszerre a húshoz fogyasztani. Ha csak dísz lenne, akkor még azt is megértem, de a salsa ízvilágához nagyon kell az édesburgonya krémes-édes íze. Én legközelebb a kikapart buriból kicsit visszarakok a "lyukba" sülni, majd elkeverem a salsával, így megoldódik a teljes értékű ízorgia kényelmes elfogyasztása. :))
Hozzávalók (2 főre):
A Karibi jerk sertésszűzhöz:
- 1,5 kg édesburgonya
- 1 db szép ananász
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 fej paradicsom
- 1 fél fej lilahagyma
- 1 kis darab chili
- 1/2 citrom leve
- 3 ek olívaolaj
- 1tk kakukkfű
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk szegfűbors
- 1 mk fahéj
- 1 reszelésnyi szerecsendió
- 1 darab sertésszűz
- só, bors
- 1 csomag zöld koriander
- 1 gerezd fokhagyma
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.